Saturday, April 24, 2021

Zalm, bloemkool en aardappel uit de oven

 Een gemakkelijk en lekker ovengerecht van de Jumbo (voor vier personen)

Ingrediënten

  • 185 g Paturain cuisine knoflook & fijne kruiden
  • 1 bloemkool
  • 800 g vastkokende of licht kruimige aardappels
  • 400 g verse zalm zonder huid
  • rozemarijn

Recept


Verwarm de oven voor tot 200 °C. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Doe ze in een kom en schep om met de Paturain, zodat alle roosjes met een dun laagje bedekt zijn.

Verdeel de bloemkool over de bakplaat. Snijd de aardappels in partjes en meng ze met wat olijfolie en fijgehakte rozemarijn. Verdeel de partjes over de bakplaat. Zet de bakplaat 30 min. in het midden van de oven.
Snijd intussen de zalmfilet in stukjes van 2 cm. Neem na 20 min. de bakplaat uit de oven en leg de stukjes zalm tussen de aardappelen en bloemkool. Bak nog 10 min. in het midden van de oven. 



No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.