Een eenvoudige maar lekkere paastaart, zachtgeel, met advocaat natuurlijk! Gemakkelijk te maken, je kunt de cake een dag van te voren bakken en dan op 1e paasdag decoreren.
Ingrediënten
Voor de bodem:
- Boter of margarine om de springvorm van 24 of 26cm in te vetten
- 4 eieren
- 160 gr suiker
- 120 gr bloem
- 40 gr maïzena
- mespunt zout
Voor de vulling:
- 3 eetlepels sinaasappelikeur
- 250 ml slagroom
- 2 zakjes slagroomversteviger (bv klop-fix)
- 200 ml advocaat
- chocolade paaseitjes of andere decoratie
Recept
Springvorm invetten en met bloem of paneermeel bestuiven. Oven voorverwarmen op 175 graden. Suiker met de eieren in 6 a 7 minuten met de mixer op de hoogste stand kloppen tot een romig mengsel. Bloem, met de maïzena en het snufje zout zeven en deel voor deel voorzichtig door het eiermengsel scheppen tot het volledig is opgenomen. Mengsel in bakvorm overdoen en gladstrijken.
In het midden van de oven in ca 35 goudbruin en gaar bakken, controleer dmv een satéprikker of de taart gaar is. Taart op een rooster laten afkoelen en na ca 10 min de vorm verwijderen.
Afgekoelde taart overdwars door snijden met behulp van een taartmes of groot mes. Het onderste deel van de taart besprenkelen met de sinaasappel likeur. De slagroom met de slagroomversteviger stijf slaan. de advocaat goed door de slagroom mengen. 2/3 deel van de adcocaatroom over de onderste helft van de taart verdelen en het bovenste deel erop leggen. Met de overgebleven advocaatroom de taart rondom afsmeren met behulp van een taart- of pannenkoekmes. Versier de taart met het decoratiemateriaal.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.