Een heel simpel Italiaans recept van www.cucchiaio.it om kardoen klaar te maken op een manier die de oorspronkelijke smaak goed tot zijn recht laat komen.
Ingrediënten
- Een gebleekte bos kardoen uit eigen tuin :)
- Half blikje ansjovis in olijfolie
- Teen knoflook
- Geraspte Parmezaanse kaas
Recept
Doe ruim water met een flinke scheut azijn in een pan of kom. Verwijder blad en lelijke stukken van een stengel en haal met een dunschiller of een scherp mesje de vezels van de buitenkant, hak de stengel in stukken van ongeveer 4 centimeter en doe deze in het water met azijn om te voorkomen dat ze bruin worden. Doe dit ook met de andere stengels.
Giet het water met azijn af, en doe de kardoen in een pan met ruim water. Breng aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken, tot de kardoen gaar maar nog stevig en knapperig is. Doe olijfolie in een hapjespan of koekenpan en verhit dit. Voeg de in stukjes gehakte ansjovis toe en roer tot deze helemaal uiteen gevallen is. Voeg de kardoen toe en schep dit om en laat op een laag vuurtje 15 minuten bakken met de teen knoflook erbij, regelmatig omscheppen zodat de stukjes kardoen mooie bruine randjes krijgen.
Serveer en bestrooi meteen met geraspte Parmezaanse kaas.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.