Een heerlijke lentestamppot met pittige smaken, daslook uit eigen tuin. Voor 2 personen.
Ingrediënten
- 800 gr aardappel
- 200 gram daslook (blad met stengels)
- 120 gram blauwe kaas
- 2 uien
- Enkele stengels bleekselderij
- Klein scheutje yoghurt
- Strooiaroma
- Olijfolie
Recept
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Zet om met zoveel water dat de blokjes bijna onder water staan en kook 15-20 minuten, tot ze goed zacht zijn. Snijd de uien in halve ringen en fruit deze zachtjes in olijfolie. Hak de bleekselderij heel fijn en meng deze na 10 minuten bij de ui en bak ook mee.
Was de daslook goed (vanwege slakken en rupsen) en droog in een vergiet/slacentrifuge. Hak het in reepjes. Als de aardappels gaar zijn, giet dan een beetje vocht in een bakje en giet de rest van het hete kookvocht over de daslook in een vergiet om wat te blancheren.
Stamp de aardappels met de daslook, een scheutje yoghurt, de ui en bleekselderij en wat strooiaroma tot een mooie stamppot, voeg eventueel nog wat kookvocht toe. Blijf bij het stampen licht verwarmen. Roer van het vuur tenslotte de in brokjes gesneden blauwe kaas toe.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.