Een heerlijke herfst/winter ovenschotel voor druilerige dagen, uit deliciousmagazine.nl. Recept voor 4 personen.
Ingrediënten
- 1½ kilo kruimige aardappels, bijvoorbeeld Frieslanders
- 500 g verse zuurkool
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 rode puntpaprika’s
- 4-5 takjes tijm
- 3 el olijfolie
- 70 g tomatenpuree, 1 blikje
- 150 ml rode wijn, bijvoorbeeld een Primitivo uit Italie
- 3 kleine handappels, bijv. Elstar
- 200 g crème fraîche
- 200 g brie
Recept
Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Kook de aardappels in water met zout gaar in ± 20 min.
Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Laat de zuurkool uitlekken. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de paprika in blokjes. Ris de blaadjes van de tijmtakjes.
Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Fruit de ui met de paprika en tijm 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 min. Schep de zuurkool erdoor en bak 2 min. Schenk de wijn erbij en laat de zuurkool 15 min. smoren.
Snijd een halve appel in dunne plakjes (ongeschilt). Schil de rest van de appel en snijd in blokjes. Kook de appelblokjes de laatste 5 min. mee met de aardappels. Giet de aardappels met de appel af en stamp tot smeuïge puree (geen vocht toevoegen, dat komt van de zure room!). Roer de crème fraîche erdoor en breng op smaak met zout en peper en eventueel een beetje Maggi aromat.
Schep de zuurkool in de ovenschaal. Verdeel de aardappel-appelpuree erover en strijk glad. Druk de appelschijfjes in de puree. Snijd de brie in plakjes en leg op de puree. Besprenkel met 1 el olijfolie. Bak de zuurkool in de oven in 30 min. goudbruin.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.