Een Aziatisch/Japans geïnspireerd groentegerecht, lekker met rijst. Niet heel voedzaam, dus nog een eiwitgerecht erbij! Voor 2 personen.
Ingrediënten
- 2 komkommers
- 2 rode pepertjes
- 2 lente-uitjes
- 1/2 bos verse koriander
- 1 eetlepel sesamzaadjes
- 4 eetlepels Kikkoman of Chinese sojasaus
- 1 eetlepel limoensap
- 1 eetlepel tahin (sesampasta)
- Sesamolie
Recept
Schil de komkommers, snijd ze in de lengte in vieren en verwijder de zaadlijsten. Snijd ze daarna in kleine blokjes. Maak de pepertjes en lente-ui fijn. Hak de koriander (stengels en bladeren) fijn.
Meng de Kikkoman, limoensap, sesamzaadjes, tahin en een beetje sesamolie
Verhit zonnebloemolie in de wok en bak de pepertjes en lente-ui kort aan. Voeg de komkommer toe en bak op hoog vuur totdat de stukjes beginnen te verkleuren. Voeg de saus toe en schep nog om tot de meeste saus verdwenen is, voeg dan de de koriander toe en schep nog even kort om.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.