Een lekker en gemakkelijk recept uit de oven. Lekker snel klaar, als de linzen en de bieten al gekookt zijn. Op leukerecepten.nl gevonden. Onderstaande hoeveelheden zijn voor 2 personen
ingrediƫnten:
2 rode uiten500 gr gekookte bieten
3 eetlepels balsamico creme
2 teentjes knoflook
1 eetlepels gedroogde tijm
100gr feta
400gr gekookte linzen
2 appels (elstar)
40 gr rucola
100 gr walnoten
Verwarm de oven voor op 200C
Snijd ede bieten in grote stukken (partjes). Snijd de uien in grove stukken. Snijd de knoflook heel fijn. Meng alles door elkaar met tijm en balsamico.
Zet het in de oven voor 10 minuten
Schil de appels en snijd ze in stukjes. En hussel ze (na de 10 minuten) door het bietenmengsel.
Doe dit nog 5 minuten in de oven.
Meng dan de linzen door de groente en zet het nogmaals 5 minuten in de oven.
In totaal staat het 20 minuten in de oven.
Snijd ondertussen de rucola in kleinere stukken. Hak de walnoten grof en verkruimel de feta.
Zodra de traybake uit de oven komt, kan de rucola , de feta en de walnoten erover verdeeld worden.
Naar smaak kan er nog balsamico creme toegevoegd worden. Maar ik vind dat niet nodig.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.