Broodjes uit de koekepan, heerlijk bij Indiaas eten en gemakkelijk te maken. Deze hoeveelheid is voor 4 personen.
Ingrediƫnten
- 300 gram tarwebloem
- 125 ml warm water
- 100 gram Griekse yoghurt
- 50 gram roomboter
- 1 zakje gedroogde gist (7 gram)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel zout
- olie en (verse) koriander
Recept
In een klein kommetje meng je het warme water met de gist en een theelepel suiker tot het begint te schuimen (ca. 5 minuten). Zeef de bloem in de kom van de keukenmachine en doe hierbij de gist, Griekse yoghurt en 1 eetlepel olie. Kneed dit met de keukenmachine of met de hand (ca. 10 minuten) tot een mooi stevig, zacht deeg en voeg halverwege het kneden een theelepel zout toe aan het deeg. Olie de kom in.
Maak vervolgens een bal van het deeg, doe de bal in de kom en draai deze om zodat beide kanten bedekt zijn met olie. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het deeg ca. 1 uur rijzen tot het deeg dubbel zo groot is. Na het rijzen verdeel je de bal deeg in 8 gelijke delen waarvan je 8 balletjes maakt. Gebruik een klein beetje bloem of olie om het plakkerige deeg handelbaar te maken. Druk de balletjes plat de met hand tot je een plat, rond broodje hebt met een diameter van ca. 15-18 centimeter.
Verhit een heel klein beetje olie in een koekenpan, doe daarin 1 broodje en wacht tot de bovenkant goed begint op te bollen. Draai dan het broodje om en bak zo beide kanten mooi goudbruin. Herhaal dit met de andere balletjes brood.
Terwijl het brood aan het bakken is smelt je de boter en meng je hierdoor de fijngesneden knoflook.
Na het bakken van de naan smeer je het direct in met de gesmolten boter en knoflook en garneer je het brood naar wens nog met een beetje verse koriander.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.