Saturday, November 9, 2024

Gele curry met bloemkool, bulgur en zoete uien

Een prachtig en lekker vegan recept van binnenstebuiten. Wij gebruikten hier Thaise rode curry voor, dat ging ook uitstekend, met wat extra kerrie, garam masala en curry blaadjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de curry:

  • 1/2 bloemkool
  • 100 gr sperziebonen
  • 100 gr zoete aardappel
  • 1 flinke rode paprika
  • 3 el gele curry pasta
  • 500 ml kokosmelk
  • 1 handje verse koriander

Voor de bulgur:

  • 300 gr bulgur
  • 1 citroen

Voor de uien:

  • 4 uien
  • 100 gr rozijnen
  • 2 el suiker
  • 2 tl kaneel

olie en olijfolie


Recept:

Snijd de uien in ringen en bak kort glazig in een koekenpan met olie. Voeg de suiker, rozijnen en kaneel toe. Roer dit goed door en laat 15 min karamelliseren op laag vuur.

Kook de bulgur in 12 min gaar in een pan met kokend water. 

Schil de zoete aardappels en snijd in blokjes. Snijd de bloemkool in roosjes en de paprika in reepjes. Haal de punten van de sperziebonen en halveer ze.

Verhit de olijfolie in een pan en bak de curry pasta kort. Blus af met de kokosmelk en roer goed door. Voeg de bloemkool en zoete aardappel toe. Voeg water toe totdat de groentes onder water staan en laat dit even pruttelen. Kook intussen de bonen bijna gaar in wat water (ze moeten nog bite hebben). Laat de saus wat dikker worden en voeg dan de paprika en de bonen toe. 

Giet de bulgur af zo nodig. Knijp de citroen uit boven de pan en meng samen met 2 el olijfolie goed door.

Doe bulgur op het bord en bedek het met de curry. Leg er wat van de uien op en garneer met wat blaadjes koriander.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.