Saturday, November 9, 2024

Bloemkoolpuree met zachte geitenkaas / Écrasée de choux-fleurs au fromage de chèvre à pâte molle

 Een rijke stamppot uit Zwitserland, wij serveerden hem met gerookte forel. Dit recept komt van de Migros, een stukje nostalgie voor ons.

Ingrediënten voor drie personen:

  • 800 g bloemkool
  • 800 g aardappelen
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 takjes tijm
  • 1 dl melk
  • nootmuskaat
  • versgemalen peper
  • 120 g geitenkaas met witschimmelkorst
  • 2 eetl boter 


Recept  

Verdeel de bloemkool in stukjes. Snijd de geschilde aardappelen in stukken. Doe aardappels en knoflook in een pan en voeg water toe tot ze net onder staan. Leg de bloemkool erop. Kook ongeveer 20 minuten.

Haal intussen de blaadjes van de tijm van de stelen, voeg deze toe aan de melk samen met nootmuskaat en verwarm de melk. Snijd de kaas in stukjes. Giet de aardappels en groente af en voeg de boter en warme melk toe. Pureer alles met een aardappelstamper en voeg de stukjes kaas toe. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.