Deze heerlijke aardappeltorentjes zijn niet alleen lekker maar zien er ook prachtig uit, zacht van binnen en goudbruin knapperig van buiten, heel geschikt om bij een diner te serveren, bij vis bijvoorbeeld. En je kunt ze van te voren maken en in de oven zetten, geen omkijken naar. Reken ongeveer 100 gram aardappels per torentje, je kunt 2 tot 4 torentjes per persoon serveren afhankelijk van hoeveel je er verder bij geeft. Eventueel kan er ook nog wat pittige kaas tussen en kun je een takje tijm op de bodem van elk vormpje doen.
Ingrediƫnten
- 1200 gram Frieslanders of andere licht kruimige aardappels)
- 4 eetlepels gesmolten boter
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels verse tijmblaadjes
- Siliconen muffinvorm
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de aardappelen, maak ze schoon en droog ze af.
Snijd de geschilde aardappelen in flinterdunne plakjes met de keukenmachine (Dunste stand van het schijfjes-snijblad). Doe de aardappelplakjes in een ruime kom en meng met de gesmolten boter, de olijfolie en de tijm. Breng op smaak met peper en zout en meng het geheel goed door.
Vul de holletjes van de muffinvorm met stapeltjes van de aardappelplakjes.
Lepel het botermengsel dat achter blijft in de kom over de aardappelplakjes in de holletjes van de muffinvorm.
Bak de pommes Anna 45 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.