Saturday, March 8, 2014

Hartige taart met aardappel, ansjovis en courgette.

Ingrediƫnten

6 plakjes bladerdeeg
1 ui
2 courgettes
2 aardappels
2 blikjes ansjovisfilets
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
1 pakje room (200 ml)
75 gram gemalen kaas



 

Recept

Oven op 200 °C voorverwarmen. Bladerdeeg laten ontdooien. Ui  in stukjes snijden. Courgettes in plakken snijden. Aardappels schillen en in plakken snijden. Ansjovis laten uitlekken en in stukjes snijden. Ui 2 minuten bakken. Ansjovis zachtjes meebakken en met een spatel indrukken tot ze uit elkaar vallen. Aardappelplakjes 5 minuten koken en in vergiet laten uitlekken. Ei met room en peper loskloppen. De Quichevorm met plakken bladerdeeg bekleden. De plakken aardappel en courgette laag voor laag netjes dakpansgewijs rangschikken. Ansjovis-uimengsel door room-eimengsel scheppen en en met kaas bestrooien. Taart in midden van oven in 35 minuten bakken.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.