Gnocchi-Ovenschotel met kaas en groenten
Gemakkelijk en snel klaar te maken, en zonder vlees.
Ingrediënten
1 stronk broccoli
1 Courgette
1 Aubergine
2 rode puntpaprika's
250 gram Tasty Toms of andere kleine tomaatjes
500 gram Aardappelgnocchi
170 gram Olijven (Merza Citroenolijven, twee blikjes)
250 gram geraspte oude kaas
Provençaalse kruiden
Olijfolie
Bereidingswijze
Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze in een ovenschaal met de open kant naar boven. Laat ze ongeveer 12 minuten onder de grill staan (Af en toe controleren).
Snijd de broccoli in roosjes en zet deze op in een pannetje met een vingerkootje kokend water. Laat deze in ongeveer 10 minuten gaarkoken.
Snijd de aubergine en courgette in de lengte in vieren en daarna in plakjes. Bak deze in een hete wok in porties snel gaar. Als de tomaatjes gegrild zijn de ovenschaal uit de oven halen. Voeg de gebakken aubergine en courgette en de olijven toe.
Leg de puntpaprika's onder de grill (ongeveer 5 minuten per zijde). Bak de gnocchi op hoog vuur in de wok in olijfolie en laat daarna nog een tijdje gaar worden op laag vuur onder af en toe omscheppen.
Ontvel de gegrilde paprika's, verwijder de steel, snijd ze in reepjes en doe ze in de ovenschaal. Voeg ook de gnocchi toe en breng op smaak met peper, zout en Provençaalse kruiden.
Meng alles goed door en strooi de kaas over het groentemengsel. Zet de schaal onder de grill om de kaas te laten smelten.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.