Een lekker recept van budgetkoken.be dat we maakten met lekkere verse andijvie uit eigen tuin.
Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Kook de pasta beetgaar. Was de andijvie, verwijder verwelkte bladeren en de stronk en hak grof. Kook de andijvie ongeveer 10 min in kokend water. Laat de andijvie goed uitlekken.
Laat de boter smelten en bak hierin de ui 5 minuten. Doe de champignons bij de ui en bak nog 5 min. Doe de andijvie erbij en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld bouillonblokje + peper + peterselie. Laat alles nog 3 min stoven op een zacht vuurtje. Meng de pasta en de saus en strooi er op tafel pijnboompitten over.
Ingrediƫnten
- 400 gr pasta
- 1 krop andijvie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 250 gr champignons, in schijfjes
- 20 gr boter
- 50 cl room
- 1 bouillonblokje (tuinkruiden)
- 1 handvol peterselie, fijngesnipperd
- geroosterde pijnboompitjes
Recept
Rooster de pijnboompitten kort in een koekenpan tot ze beginnen te verkleuren. Kook de pasta beetgaar. Was de andijvie, verwijder verwelkte bladeren en de stronk en hak grof. Kook de andijvie ongeveer 10 min in kokend water. Laat de andijvie goed uitlekken.
Laat de boter smelten en bak hierin de ui 5 minuten. Doe de champignons bij de ui en bak nog 5 min. Doe de andijvie erbij en overgiet met room. Kruid met een verkruimeld bouillonblokje + peper + peterselie. Laat alles nog 3 min stoven op een zacht vuurtje. Meng de pasta en de saus en strooi er op tafel pijnboompitten over.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.