Wednesday, May 18, 2016

Stampot Raapstelen

Lekkere voorjaarsstampot raapstelen. Lekker fris door het gebruik van yoghurt in de stamppot.


  • 1,2 tot 1,5 kg aardappelen
  • 1 grote ui
  • 1 tl suiker
  • 800 gr raapstelen
  • flinke scheut yoghurt (6 el)
  • 7 el olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • peper en zout


Schil en kook de aardappelen.
Verhit 1 el olie en bak de fijngesnipperde ui daarin. Voeg de suiker toe en laat de ui in 10 min. karamelliseren op een zacht vuurtje.

Maak een puree van de aardappelen met het kookvocht en de yoghurt en 6 el olijfolie. Voeg knoflook en evt. bieslook toe. Meng de uien door de stamppot.
Was en snij de raapstelen en meng dit door de puree

Eet Smakelijk

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.