Ingrediënten
750 g aardperen, gewassen, geschild en in dunne plakjes
150 g zout
450 ml inmaakazijn
50 ml water
125 g suiker
2 laurierblaadjes
1 tl peperkorrels
1 tl korianderzaad
1 tl komijnzaad
1 tl mosterdzaad
2 niet te kleine (jam)potten
Recept
Aardpeer schoonmaken en in water met een scheutje azijn bewaren tot ze gesneden in in het pekelbad gedaan kunnen worden (ze worden snel bruin).Los het zout op in 1,5 l heet water. Roer tot het zout is opgelost en laat afkoelen. Doe de aardpeerplakjes in het zoutbad en laat 24-48 uur pekelen.
Haal ze de volgende dag uit het pekelbad en laat uitlekken in een vergiet.
Proef een stukje aardpeer, als het te zout is (dat is ‘t waarschijnlijk) moet je ze even goed afspoelen.
Steriliseer de potten.
Doe de azijn met het water en de suiker in een pan en verhit tot het kookt.
Prop ondertussen de plakjes aardpeer samen met de kruiden (verdeel ze een beetje eerlijk) in de potten. Neem zodra de azijn kookt de pan van het vuur en vul de potten met het azijnmengsel tot de aardperen onderstaan (oftewel, gooi ze goed vol).
Draai de potten goed dicht, laat afkoelen en bewaar ze minstens een week op een koele, donkere plek voor je ze opeet.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.