Ingrediƫnten
60 gram roomboter
4 Elstar appels
100 gram fijne kristalsuiker
100 gram cranberry's
kaneel
200 gram bladerdeeg in een rol
1/2 liter vanille-ijs of slagroomijs light
Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de appels en snijd ze in kwarten. Vet een stalen vlaaivorm in met boter. Doe de rest van de boter in een koekenpan en bak de appels drie minuten. Voeg de suiker toe (bewaar enkele eetlepels) en blijf onder omscheppen doorbakken tot de suiker goudbruin gekarameliseerd is. Voeg de cranberry's toe en bestuif met kaneel.
Stort de massa in de vlaaivorm. Bedek met het bladerdeeg en vouw het goed in langs de rand van de vorm. Prik de bladerdeeg om de paar centimeter in met een vork. Strooi de achtergehouden suiker over de bodem. Bak de taart in het midden van de oven tot het bladerdeeg mooi bruin is (15-20 minuten). Haal de taart uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Leg daarna een schaal op de vorm en keer snel om te taart op de schaal te krijgen.
Warm serveren, geef een bolletje ijs bij elke punt.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.