Sunday, December 8, 2019

Pompoensoep met wortel en gember

Ingrediënten


  • 1 niet te grote flespompoen
  • 2 uien in kleine stukjes
  • 1 flinke winterwortel in kleine blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • stukje verse gember fijngeraspt
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 1 liter groenten of kruiden bouillon 
  • olijfolie
  • peper


Recept

Schil de pompoen en haal de pitjes er uit. Snij de pompoen in blokken
Zet de braadpan op het vuur en giet hier wat olie in. Fruit de ui en knoflook op een zeer laag vuurtje.
Voeg vervolgens de geraspte gember, de komijn en koriander toe en roer even kort door.
Doe de wortel en de pompoen erbij en bak deze kort mee. Voeg dan een liter water  en twee bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat koken tot de pompoen zacht geworden is (ongeveer 20 minuten). Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooie soep en breng op smaak met wat peper.

1 comment:

  1. Ik heb vandaag een Pompoensoep gemaakt die hier heel erg op lijkt. Wat waren mijn ingrediënten: 800gr pompoen (dit is 1 niet te grote flespompoen. 2 uien, flinke winterwortel, 1 eetl. rash el hanout (dit vervangt de kruiden in bovenstaand recept, 1 liter water. En wat niet in bovenstaand recept staat: 2 appels in blokjes en het vruchtvlees van 1 flinke sinaasappel. Dit laatste heb ik op het laatst toegevoegd.
    Ik heb geen bouillon toegevoegd. Dat is ook niet nodeig. In de rash el hanout zit ook al zout. (dit is niet altijd zo.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.