Saturday, February 29, 2020

Gratin de topinambours (Gegratineerde aardpeer)

Een eenvoudige maar lekkere gratin. Hoofdgerecht met een frisse salade of als warm bijgerecht bij vlees en groente.

Ingrediënten


  • 800 g aardpeer
  • 60 g gruyère of andere pittige kaas
  • 50 g verse room
  • 1 glas melk
  • 30 g boter (eventueel)
  • 1 teentje knoflook
  • nootmuskaat
  • salie blaadjes

Recept

Oven voorverwarmen op 180 graden. Vet een platte ovenschaal in met wat boter. Borstel de aardpeer schoon van aarde en kook ongeschild tien minuten. Giet ze af, koel ze met koud water en pel de schil eraf door met de punt van een met eronder te gaan. Snij in stukjes en verdeel met de fijngehakte knoflook over de ovenschaal.
Maal de salie blaadjes fijn in de magic bullet en voeg room, melk peper, zout en nootmuskaat toe. Meng dit door en giet het over de aardpeer.  Verdeel de geraspte kaas over de gratin en zet 30 minuten in de oven.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.