Ingrediënten
- Een bloemkool
- Pakje feta
- Granaatappelpitjes of granaatappelsiroop
Kruidenmengsel:
- Ui (ongeveer 35%)
- Peterselie (ongeveer 30%)
- Olijfolie (ongeveer 25%)
- Knoflook
- Sumac
- Zout
- Piment
- Gember
- Kaneel
Recept:
verwarm de oven voor op 180 graden. Vijzel het kruidenmengsel fijn (hoeveelheden zijn van veel naar weinig, rustig aan met de Sumac). Maak roosjes van de bloemkool en meng deze goed met het kruidenmengsel in de ovenschaal. Laat in het midden van de oven in 25 minuten gaar worden. Garneer daarna met de in blokjes gesneden feta en de granaatappelpitjes, of druppel de siroop erover.
Je kunt ook andere groentes gebruiken, en serveren met dikke gekruide yoghurt.
Je kunt dit in plaats van rijst of aardappels serveren bij een ander groentegerecht.
Je kunt hier ook een maaltijdgerecht van maken door snoeptomaatjes en stukjes op een bakplaat te roosteren tegelijk met de bloemkool en de bloemkool er overeen te doen als ze gaar zijn.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.