Een klassiek Libanees zomergerecht, wij aten het samen met Ojja Merguez (worstjes in een eier-tomatensaus).
Ingrediënten:
- 1 kleine aubergine of kant en klare gepureerde aubergine
- 1/2 bos peterselie
- 4 lente-uitjes
- 2 tomaten
- 1 groene paprika
- 1 teen knoflook
- Sap van 1 citroen
- 1 eetlepel granaatappelstroop (facultatief)
- olijfolie
Recept:
Als je verse aubergine neemt, grill deze dan in de oven tot de huid begint te blakeren (af en toe draaien), pel de aubergine en pureer de inhoud.
Pers de knoflook, snijd alle ingrediënten in kleine stukjes en hak de kruiden fijn. Meng de olie, citroensap en granaatappelstroop tot een dressing. Meng nu alles door elkaar.
Je kunt er ter decoratie nog wat paprikapoeder of Ras el-hanut op strooien.
Je kunt er ter decoratie nog wat paprikapoeder of Ras el-hanut op strooien.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.