Een heerlijk recept met (bijna) rauwe groente en fruit uit het Jumbo magazine. Gebruik goed rijpe mango en avocado.
Voor 2 personen:
Ingrediënten
- 300 gram bloemkoolrijst (fijn geraspte bloemkool)
- 1 rode peper
- 1/2 komkommer
- 2 bosuitjes
- 1 limoen
- 1 mango
- 12 minitortilla’s volkoren
- 2 el zonnebloem of olijfolie
- 2 avocado’s
Recept
Verwarm de oven voor tot 200°C. Breng 0,75 liter water aan de kook. Doe de bloemkoolrijst in de zeef, schenk er het kokende water over en laat uitlekken.
Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten, snijd fijn en doe in een ruime kom. Snijd de komkommer in kleine blokjes en voeg toe. Snijd de bosuitjes in ringetjes en voeg toe. Boen de limoen schoon en rasp er de groene schil over.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Snijd 1 helft in kleine blokjes en voeg toe aan de kom. Snijd de andere helft in grove stukken en doe in de hoge maatbeker. Halveer de limoen en pers uit boven de hoge beker. Voeg 3 el water toe en pureer met de staafmixer tot een dressing.
Schep de bloemkoolrijst met de dressing door de rode peper, komkommer, bosui en mango.
Verdeel de tortilla’s over de 2 bakplaten (of 1 bakplaat en 1 rooster) en bestrijk met de olie. Prik met een vork of mesje gaatjes in de tortilla’s (anders bollen ze op in de oven). Bak de tortilla’s in 5 min. knapperig in de voorverwarmde oven.
Halveer intussen de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd de avocado’s in de lengte in dunne plakjes.
Verdeel de de helft van de krokante tortilla’s over 2 borden. Verdeel steeds een halve avocado over 3 tortilla’s en schep op elke tortilla een flinke lepel salade. Serveer er de rest van de salade apart bij. Laat de andere helft van de tortilla's in de oven die je hebt uitgezet met de deur op een kier, dan blijven ze warm voor de tweede ronde.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.