Erg lekker vegan recept uit de Allerhande. Voor 2 personen:
Ingrediënten
- 2 aubergines
- 1½ el zonnebloemolie
- ½ bos lenteui
- 1½ teen knoflook
- 2 el gembersiroop
- 2 el misopasta
- 2 el sesamzaad
- 1 el sojasaus
- 1 el rijstazijn
- 150 g basmatirijst
Recept
Verwarm de oven voor op 220 °C. Halveer de aubergines in de lengte, maar laat het steeltje er nog aan. Snijd kruislings in een ruitpatroon ca. een ½ cm in. Leg de aubergines op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bak ca. 20 min. tot zacht en gaar.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Snijd de tenen knoflook heel fijn. Meng de knoflook met de gembersiroop, de miso, de rest van de olie, de helft van het sesamzaad, de helft van de salade-ui, de sojasaus en rijstazijn tot een gladde saus. Bestrijk de ingesneden zijde van de aubergine rijkelijk met het mengsel en bak ca. 30 min. in het midden van de oven.
Kook ondertussen de rijst.
Haal de aubergine uit de oven, serveer met de gekookte rijst en bestrooi met de rest van de salade-ui en de rest van het sesamzaad.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.