De meeste traybakes moeten droog blijven, maar deze is heel anders. Het eindresultaat is namelijk gnocchi in een heerlijk smeuïge en aromatische tomaten-feta saus. Een Jumbo-recept.
Voor 2 personen:
Ingrediënten
- ½ rode ui
- 400 g gnocchi
- 100 g feta 43+
- 400 g snoep of cherrytomaatjes
- 2-3 tenen knoflook
- 3 el milde olijfolie
- ½ mespunt zout
- 1 el Italiaanse kruiden
Recept
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de rode ui in halve ringen. Verdeel de gnocchi over 1 helft van een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de plak feta in het midden van de andere helft van de bakplaat. Verdeel de tomaten en ui rondom de feta. Leg de tenen knoflook in de schil ernaast. Besprenkel alle ingrediënten met de olie en bestrooi de gnocchi met zout. Bak alles ca. 20 min. in het midden van de oven.
Neem de bakplaat uit de oven. Pak de teetjes knofloof van de plaat en pak voorzichtig het bakpapier op en laar alles in een schaal glijden. Knijp de knoflook uit de schilletjes en voeg samen met de kruiden toe. Roer om en breng op smaak met peper en eventueel zout.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.