Zucchini alla scapece is een Zuid-Italiaans gerecht waar in olie gebakken schijfjes courgette worden gemarineerd in een vinaigrette-achtige saus. Dit recept gebruikt gegrilde schijfjes, niet alleen magerder maar ook gemakkelijker! Het recept komt van https://www.cucchiaio.it/.
Dir is een pittig bijgerechtje, maar niet genoeg om echt als groentegerecht te gebruiken.
Ingrediƫnten
- 400 g courgette
- 1 teentje knoflook
- 1 Spaanse peper
- 20 ml extra vierge olijfolie
- 50 ml balsamicoazijn ( of als je wilt, witte wijnazijn)
- zout
- 10 muntblaadjes
Recept
Was de courgettes en snijd ze in plakken van een halve centimeter dik. Grill de courgettes 7-10 minuten in de oven aan elke kant. Ze moeten een beetje donker worden!
Maak de dressing door de olie, azijn, zout, gehakte knoflook, gehakte munt en chilipeper in een kleine kom te doen.
Laat de courgettes wat afkoelen, meng ze met de dressing en zet ze in de koelkast tot ze klaar zijn om te serveren.
Hoe langer ze staan, hoe beter de smaak erin kan trekken.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.