Een heerlijk Italiaans vegetarisch voorgerecht, een goede manier om jonge courgettes te verwerken. Recept van https://www.cucchiaio.it/. Voor 4 personen.
Ingrediënten
- Een jonge, niet te dikke courgette
- Citroensap
- Olijfolie
- 6 blaadjes basilicum
- 50 gram Parmezaanse kaas of kaasschilfers
- 30 gram pijnboompitten (optioneel)
Recept
Was de courgette en snijd in zeer dunne plakjes met een kaasschaaf of dunschiller. Schik de plakjes op borden. Maak een saus door 4-5 eetlepels olijfolie, 3-4 eetlepels citroensap en fijngehakte basilicum in de magic bullet te mixen. Breng deze op smaak met zout en peper en druppel over de courgette. Laat een uur intrekken op een koele plek of in de koelkast. Serveer bestrooid met schilfers Parmezaanse kaas en eventueel geroosterde pijnboompitten.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.