Een heerlijk zomers vegetarisch ovengerecht waar veel courgette in verwerkt wordt. Uit de allerhande.
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 6 el arachideolie
- 4 courgettes
- 2 el balsamicoazijn
- 690 g gezeefde tomaten
- 150 g Parmigiano Reggiano
- 15 g verse basilicum
- 125 g mozzarella
- 8 el panko Japans paneermeel
Recept
Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit de ui en knoflook 8 min. op laag vuur.
Snijd ondertussen de courgettes in plakken van 1 cm dik. Bestrijk met de rest van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Voeg de azijn, passata, peper en eventueel zout toe aan de uien en laat 15 min. op laag vuur pruttelen. Neem van het vuur.
Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Scheur de blaadjes basilicum grof. Snijd de mozzarella in plakjes.
Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgetteplakjes in 3 delen 4 min. Keer halverwege.
Vet de ovenschaal in en bestrijk met een beetje saus. Leg 1/3 van de courgetteplakjes in een laag erop. Bestrooi met 1/3 van de Parmezaanse kaas en 1/3 van het basilicum. Schep 1/2 van de saus erop. Maak zo nog een laag met courgette, Parmezaan en basilicum. Verdeel de rest van de saus en de courgette erover.
Leg de mozzarella met de rest van het basilicum erop. Meng de rest van de Parmezaan met de panko en verdeel erover. Bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en serveer.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.