Een super lekker zomers bijgerecht, ook heerlijk als borrelhapje. Staafjes courgette met een knapperig korstje. Dit is voor 3-4 personen als bijgerecht. Van www.cucchiaio.it
Ingrediƫnten
- 400 g courgette
- 75 g Parmezaanse kaas
- 115 g paneermeel
- 2-3 eieren
- bloem
- extra vergine olijfolie
- zout
Recept
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Snijd de courgette staafjes van ongeveer 1 cm dik. Klop de eieren los in een kom met een beetje zout en peper. Meng in een andere kom de geraspte Parmezaanse kaas met het paneermeel. Haal de courgette eerst door de bloem, dan door de eieren en tenslotte door de mix van paneermeel en Parmezaanse kaas.
Leg ze op ovenpapier op twee bakplaten, zorg dat de staafjes elkaar zo min mogelijk raken. Druppel er nog wat olijfolie over. Bak 25 minuten in de heteluchtoven tot ze gaar en goudbruin zijn.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.