Een heel eenvoudig en lekker recept, voor 2 personen als hoofgerecht (met een beetje rijst), voor 4 personen als groente. Recept van https://miljuschka.nl/
Ingrediënten
- 1 el olijfolie
- 1 bloemkool
- peper en zout
Voor de botersaus
- 2 el boter
- 4 teentjes knoflook fijngesneden
- 60 ml droge witte wijn
- 100 ml kippenbouillon
- 2 el kappertjes
- sap van ½ citroen
Recept
Verwarm de oven voor op 200˚C. Snij de bloemkool in kleine roosjes en verdeel deze over een (met bakpapier beklede) bakplaat. Bestrooi met peper en zout en besprenkel met de olijfolie. Zet in de oven en laat de roosjes in ongeveer 20-30 minuten goudbruin en gaar roosteren.
Doe 1 el boter in een koekenpan en voeg hier de fijngehakte knoflook aan toe. Laat dit even bakken maar niet tebruin worden. Voeg de wijn toe en laat dit inkoken tot de helft. Voeg nu bouillon, citroensap en de kappertjes toe en laat het weer inkoken tot de helft. Voeg de andere eetlepel boter toe om de saus een beetje te binden. Daarna binden met een beetje maizena.
Serveer de geroosterde bloemkool met de saus.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.