Een eenvoudig en lekker Italiaans bij- of hoofdgerecht uit gnamgnam.it De aangegeven hoeveelheden zijn wat weinig voor een hoofdgerecht voor 2 personen, neem dan 500 gram courgettes en 500 gram aardappels.
Ingrediënten
- 400 g courgettes
- 400 g aardappelen (gebruik een niet te kruimige soort)
- 400 g zwarte olijven
- 1 teentje knoflook
- extra vergine olijfolie
Recept
Schil de aardappelen en snijd ze in niet al te grote blokjes.
Bak in een pan de knoflook bruin met de ontpitte zwarte olijven.
Voeg de aardappelen en een beetje zout toe.
Dek af met een deksel en kook ongeveer vijftien minuten, af en toe roeren.
Snijd ondertussen de courgettes; Ik deelde ze in de lengte doormidden en maakte daarna plakjes van een halve cm dik.
Voeg ze toe aan de aardappelen.
Dek af en kook ongeveer tien minuten, of in ieder geval tot de groenten zacht zijn, maar zonder te schilferen.
Breng op smaak met peper en zout en serveer de courgettes en aardappelen in een pan, na het verwijderen van de knoflook.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.