Een eigen recept om Yakitori marinade op te maken. Een fluweelzacht gerecht met een vleesachtige smaak. Hoeveelheid voor 2 personen. Lekker met pulisadhon (tamarinderijst).
Ingrediƫnten
- Een Pattison van ongeveer 800 gram
- Twee tenen knoflook
- 2 eieren
- 30 ml sake
- 30 ml mirin
- 50 ml Kikkoman sojasaus
- 1/2 eetlepel suiker
Recept
Snijd de Pattison in stukken en verwijder de schil en de pitten. Hak daarna in kleine stukken (ongeveer 1 centimeter). Meng de sake, mirin, Kikkoman en suiker in een pannetje en breng even aan de kook. Roer goed door.
Doe olie in een hapjespan en bak de stukjes pattison met de knoflook ongeveer 5 minuten tot ze lichtbruin beginnen te kleuren, voeg de saus toe en laat onder af en toe omscheppen doorkoken tot de meeste saus is opgenomen. Zet het vuur laag, voeg de eieren toe en schep om tot ze net zijn gestold.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.