2 rode (of gewone) uien
2 takjes rozemarijn
1 bol rode knoflook, (of een paar teentjes)
750 gram aardperen (of net iets meer)
4 el olijfolie
Verwarm de oven op 200C
Maak de aardpeer schoon. Schil de aardpeer. Je kunt de aardpeer ook gewoon heel goed schoonmaken en met schil eten. Snijd de aardpeer in gelijke grote stukken.
Ris de blaadjes van de takjes rozemarijn. Snijd de ui in parten. Haal de schilletjes van de teentjes knoflook en snijcd ze eventueel in tweeen of drieen.
Doe alles op een bakplaat op pakpapier of een siciconenvel en hussel het door elkaar. Besprenkel met olijfolie. Laat het 45 minuten in de oven bakken.
Lekker met biefstuk of bieflappen en stokbrood. We hadden er vandaag ook nog een krop sla bij. Ik vond dat zelf wel echt een aanvulling, maar niet iedereen vond dat nodig.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.