Een gemakkelijk en erg smakelijk gerecht met heel veel groente, van Elle Eten,
Ingrediënten
voor vier personen (wat meer bloemkool kan zeker)- 450 g kipfilet
- 3 paprika’s, in repen
- 1 zoete ui, in halve ringen
- 1 el.extra virgine olijfolie
- 2 tl.chilipoeder
- 2 tl.paprikapoeder
- 2 tl.komijnpoeder
- 1 teen knoflook
- 1 tl.zout
- 680 g bloemkoolrijst
- 40 g verse koriander, gehakt
- 2 el.citroensap
- Geraspte kaas, zure room en avocado om erbij te serveren
Recept
Verwarm de oven tot 200 graden Celcius. Leg de kipfilet op de helft
van een bakplaat en leg de paprika’s en ui op de andere helft. Druppel
olijfolie over de kip en groentes.
Doe het chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook en het zout in een klein kommetje en roer door elkaar. Strooi het mengsel over de kip en groentes en draai ze om zodat alle kanten bedekt worden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven de kip gaar is en de groentes geroosterd zijn na zo’n 30 minuten.
Roerbak de bloemkoolrijst in de wok met wat olijfolie. Doe vervolgens de fijngehakte koriander en het limoensap erbij.
Serveer de kip en groentes over de bloemkoolrijst heen in diepe borden en garneer met kaas, zure room en avocado.
Doe het chilipoeder, paprikapoeder, komijnpoeder, de knoflook en het zout in een klein kommetje en roer door elkaar. Strooi het mengsel over de kip en groentes en draai ze om zodat alle kanten bedekt worden. Schuif de bakplaat in de voorverwarmde oven de kip gaar is en de groentes geroosterd zijn na zo’n 30 minuten.
Roerbak de bloemkoolrijst in de wok met wat olijfolie. Doe vervolgens de fijngehakte koriander en het limoensap erbij.
Serveer de kip en groentes over de bloemkoolrijst heen in diepe borden en garneer met kaas, zure room en avocado.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.