Wednesday, April 29, 2020

Pasta met romige saus van gegrilde cherrytomaten.

Dit gerecht maakte ik voor Zina's verjaardag, het viel goed in de smaak.

Ingrediƫnten voor 3 personen



  • 300 gram gedroogde of (liefst) 400 gram verse pasta.
  • 200 ml slagroom
  • 500 gram cherrytomaten, zo rijp mogelijk
  • bosje peterselie en/of basilicum
  • 150 gram Parmezaanse kaas of Pecorino



Recept


Leg de tomaatjes in een met olijfolie ingevette ovenschaal en zet ze onder de grill. Af en toe controleren, als de tomaatjes gebasten zijn kun je de grill uitzetten.

Doe de slagroom in een pan met dikke bodem en breng aan de kook. Op een laag vuur laten inkoken tot ongeveer de helft aan volume. Maak de peterselie en/of basilicum fijn.

Kook de pasta gaar. Meng de geroosterde tomaatjes en de fijngehakte kruiden met de ingekookte room. Eventueel nog wat binden met een beetje maizena. Breng op smaak met zout en peper.

Schep op tafel de saus over de pasta en doe er kaas over.




No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.