Sunday, May 24, 2020

Maiale gratinato (gegratineerde karbonade uit de Cilento)

Nog een lekker recept uit de Cilento, van oorsprong een eenvoudig slachtgerecht.

Ingrediƫnten



  • 4 schouderkarbonades
  • Oud witbrood
  • Teentje knoflook
  • Verse peterselie 
  • Verse oregano
  • Goede olijfolie
  • Een glas Zuid-Italiaanse witte wijn


Recept

Verwarm de oven op 200 graden. Vet de bodem van een braadslee in met een beetje olijfolie. Leg de karbonades uit in de braadslee en doe er zout en peper op. Verkruimel het oude brood en meng het met de uitgeperste knoflook en de fijngehakte peterselie en oregano. Verdeel het broodmengsel over de karbonades en druppel over elke karbonade een eetlepel olijfolie. Doe de wijn voorzichtig in de braadslee en zet de pan in de oven. Laat 20 minuten in de oven en let op dat de wijn niet helemaal verdampt, voeg eventueel nog wat toe.

Serveer als hoofdgerecht met groente.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.