Heerlijke zachte koekjes met een kruidige smaak, recept uit fratello-sorella.nl
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Ingrediënten
- bloem – 280 gram
- suiker – 100 gram
- rozemarijn – 1 eetlepel, verse fijngehakte
- zout – 1 theelepel gemalen
- boter – 225 gram koude, in stukjes gesneden
- honing – 1 of 2 theelepels donkere smaakvolle (optioneel)
Recept
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, suiker, rozemarijn en zout in een foodprocessor. Voeg de
stukjes boter (en eventueel honing) toe en laat de foodprocessor steeds
even kort draaien, tot een kruimeldeeg ontstaat (alternatief voor de
foodprocessor is: kort kneden met je vingertoppen). Draai/kneed nog een
paar keer door, tot sommige kruimels samenklonteren, maar niet langer.
Het deeg mag niet te zacht worden. Druk het deeg in een vierkant bakblik
(20/22 cm), of maak er een dik vierkant van op een stuk bakpapier.
Prik met een vork gaatjes over het hele oppervlak. Bak tot het deeg goudbruin is, 35 tot 40 minuten. Laat het shortbread afkoelen, maar snij het vast in blokjes als het deeg nog warm is.
Prik met een vork gaatjes over het hele oppervlak. Bak tot het deeg goudbruin is, 35 tot 40 minuten. Laat het shortbread afkoelen, maar snij het vast in blokjes als het deeg nog warm is.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.