Saturday, May 23, 2020

Rozemarijn shortbread

Heerlijke zachte koekjes met een kruidige smaak, recept uit fratello-sorella.nl

Ingrediënten

  • bloem – 280 gram
  • suiker – 100 gram
  • rozemarijn – 1 eetlepel, verse fijngehakte
  • zout – 1 theelepel gemalen
  • boter – 225 gram koude, in stukjes gesneden
  • honing – 1 of 2 theelepels donkere smaakvolle (optioneel)

Recept


Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng bloem, suiker, rozemarijn en zout in een foodprocessor. Voeg de stukjes boter (en eventueel honing) toe en laat de foodprocessor steeds even kort draaien, tot een kruimeldeeg ontstaat (alternatief voor de foodprocessor is: kort kneden met je vingertoppen). Draai/kneed nog een paar keer door, tot sommige kruimels samenklonteren, maar niet langer. Het deeg mag niet te zacht worden. Druk het deeg in een vierkant bakblik (20/22 cm), of maak er een dik vierkant van op een stuk bakpapier.
Prik met een vork gaatjes over het hele oppervlak. Bak tot het deeg goudbruin is, 35 tot 40 minuten. Laat het shortbread afkoelen, maar snij het vast in blokjes als het deeg nog warm is.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.