Ingrediënten:
- 750 gr aardperen, geschild
- 2 kleine winterpenen (of 1 grote), geschild en in drieën
- 80 gr blauwe kaas, bijvoorbeeld Viking Blue
- 125 ml crème fraiche
- 150 ml slagroom
- 3 el tijm
- 2 handjes geschaafde amandelen
Recept:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de aardpeer en wortel 5 minuten. Zo mogen nog niet helemaal gaar zijn als je ze afgiet. Meng de slagroom, crème fraiche en blauwe kaas door elkaar tot een papje en zet even weg.
Snijd beide groenten in dunne plakjes met de keukenmachine. Leg 1 derde van de schijfjes op de bodem van de ovenschaal. Maal er peper en zout over, bestrooi met wat tijm en lepel 1 derde van het roommengsel erop. Herhaal dit 2 keer, en sluit dus af met het roommengsel. Verdeel hier de amandelen over. Zet de schaal ongeveer 25 minuten in de oven, of totdat de bovenkant mooi bruin is.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.