Een recept uit Paulines keuken. Maar ik heb de hoeveelheden aangepast. We hebben er met z'n tweeën van gegeten, maar het was ruim voldoende.
- 750 gr aardappels (Frieslanders)
- 1 teentje knoflook
- Scheut (warme) melk
- olijfolie
- 400 gr prei
- 1 el Groningse mosterd (pittig en grof)
- (1 ei)
- peper en zout
- 70 tot 100 gr oude kaas
Schil en kook de aardappels. Maak er met de melk en peper en zout een puree van met de aardappelstamper.
Snijd de prei in stukjes en maak het schoon. Doe olijfolie in een grote koekenpan of een wok. En bak de prei met knoflook (uitgeperst). Voeg mosterd, zout en peper toe. Ik heb er ook nog een ei doorgedaan, maar dat hoeft niet.
Doe het preimengsel en de in stukjes gehakte kaas door de puree.
Het was heel lekker en gemakkelijk te maken. Dus echt iets om nog vaker te maken.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.