Wednesday, February 8, 2023

Pittige pompoenschotel

 Ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt. En dus is het nu tijd om het op te schrijven zodat we het onthouden. Ik heb dit voor 2 personen gemaakt.

Het komt van de website lekkere recepten.

  • 400 tot 500 gram pompoen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2  blokje groentebouillon 
  • 250 ml water
  • 100 gr kikkererwten, gekkookte erwten of uit blik
  • 125 gr champignons
  • peterselie
  • 1 of 2 eetl tomatenpuree of een klein blikje
  • 1 tl harissa
  • boter om in te bakken
Fruit de uien en knoflook in de boter. Voeg dan de harissa en de tomatenpuree toe. 

Voeg de in plakjes gesneden champignons toe en bak dit even. Voeg dan de in blokjes gesneden pompoen toe. Voeg dan het water met bouiollon toe 

Laat 25 minuten stoven op een laag vuurtje.

Voeg de kikkererwten peterselie toe. en warm nog 5 minuten goed door.

Lekker met Griekse yoghurt en Turks brood of ciabatta. Maar met rijst kan ook. 

Gebruik voor een vegan versie olijfolie i.p.v. boter. 

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.