Een superlekker en gemakkelijk hummusrecept van Miljuschka Witzenhausen. Als je nog olie uit een potje zongedroogde tomaten hebt, kun je dat er ook door doen ipv olijfolie.
Ingrediƫnten
- 1 paprika geroosterd (verse paprika maar uit een pot kan ook)
- 1 blik kikkererwten 400 gram uitgelekt of 240 gram uitgelekte kikkererwten
- 20 milliliter citroensap
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel gerookte paprikapoeder
- 2 tenen knoflook
- 4 el tahini
- Cayennepeper naar smaak
- Olijfolie naar smaak
Recept
Spoel de kekererwten uit blik af (als je ze zelf gekookt hebt is dit niet nodig). Doe alles in de blender van de staafmixer en maak er met korte pulsen een homogene massa van. Voeg olijfolie of andere olie toe en meng nog even verder tot het de gewenste consistentie heeft.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.