Ingrediƫnten
500 gram varkensvlees (hamlappen of magere varkenslappen)2 uien
10 eetlepels Ketjap manis (zoete Indische ketjap)
2 theelepels gemalen laos (galanga)
2 theelepels gemalen sereh (citroengras)
Twee eetlepels olie
Recept
Snij het varkensvlees in blokjes van ongeveer een centimeter. Snijd de ui in kleine stukjes. Laat de olie heet worden in een diepe pan met een niet te dunne bodem. Doe het vlees erbij en braad het aan onder omroeren. Voeg de uien toe en bak die ook even mee. Kruid met de laos en sereh en doe er de Ketjap over. Laat het vlees nu zodra het vocht kookt anderhalf uur sudderen op een heel laag vuur met een goed sluitende deksel op de pan. Let wel op dat het niet droog kookt. Zo nodig wat water of Ketjap toevoegen. Na afloop nog even proeven en eventueel nog wat ketjap voor de smaak.Variaties:
Sambal, een halve citroen (gewassen, ongeschild), gember (al dan niet i.p.v. laos) meekoken. Een scheutje water extra (niet te veel) aan het begin geeft extra saus.
Van te voren klaarmaken:
Nadat het gerecht klaar is afkoelen en in de koelkast bewaren. Simpelweg even in een pan warm maken om te gebruiken.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.