Monday, December 9, 2013

Gegrilde pompoen met geitenkaas en walnotensalsa

Dit recept van sterkok Yotam Ottolenghi stond in de NRC en heb ik licht aangepast. Het ziet er mooi uit, is niet moeilijk en was erg lekker.

Ingrediƫnten

1 flespompoen (butternut squash) van ongeveer een kilo
30 gram rucola
150 gram zachte witte geitenkaas (Yotam gebruikt labneh, zeer dikke uitgelekte yoghurt)
Olijfolie
Zeezout en zwarte peper
(Yotam gebruikte ook nog 10 gram dilleblaadjes)

Voor de saus (op het laatst maken)
2 eetlepels rode wijnazijn
1 eetlepel olijfolie
100 gram walnoten, gehakt
20 gram korianderblaadjes, gehakt
1 knoflookteen, geperst
1/2 rode chilipeper, fijngesneden (niet te veel chili, mag niet overheersen)

Recept

Verwarm de oven op 200 graden voor.
Snijd de pompoen in de lengte doormidden, haal de zaden eruit en snijd in plakken van ongeveer anderhalve centimeter dik. Doe de plakken in een kom en meng ze goed met 2 eetlepels olijfolie, 1/2 theelepel zeezout en wat versgemalen zwarte peper. Zorg dat de pompoen met olie bedekt is.
Laat een grillpan met ribbels heel heet worden. Grill de pompoen in porties 2 tot 3 minuten aan elke zijde om mooie donkere strepen te krijgen.
Leg anti-aanbakfolie op een ovenplaat en rangschik de stukken pompoen erop. Laat ze 15 minuten bakken. Haal ze uit de oven en laat ze wat afkoelen. Leg de rucola in een platte schaal, verdeel de pompoen erover en de geitenkaas, in kleine stukjes. Meng de ingrediƫnten voor de saus en verdeel de saus over de pompoen.


No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.