Friday, December 27, 2013

Gebakken Champignons met Toast

We hebben met kerst bij mijn ouders thuis een lekker voorgerecht gemaakt. Ik geef de ingrediënten weer zoals dat in het recept vermeld stond. Voor acht personen had ik alles verdubbeld maar dat is niet nodig. De helft was ook voldoende geweest om een kleine portie te maken.

4 sneetjes wit casinobrood
500 gram kastanje champignons
150 boter (kan ook wel wat minder)
tijm gedroogd
basilicum gedroogd
zout en peper
125 gram crème fraîche
2 theele[els Zaanse grove mosterd
2 eetlepels balsamicoazijn (witte)
veldsla

Rooster de sneetjes brood. Snij de korstjes eraf  en snijd ze diagonaal doormidden zodat je driehoekjes krijgt.
Snijd de champignons in plakjes of (in kwarten). Verhit de boter en voeg de tijm en basilicum toe. Voeg de champignons en zout en peper toe. Bak  5 minuten op een middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg crème fraîche, mosterd en azijn toe. en verwarm nog 3 minuten.

Maak indien nodig de veldsla schoon en verdeel ze over de bordjes. Schp de champignons erop en leeg de toastjes erbij.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.