Ingrediƫnten
Bodem
- 500 gram bloem
- 15 gram droge gist
- 1,5 theelepel zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 deciliter lauwwarm water
Beleg
- 1 pot pesto
- 300 ml zure room
- 750 gram diepvries broccoli of geblancheerde verse broccoli
- Blik artisjokkenharten
- 250 gram spekblokjes
- Olijfolie
Pizzadeeg recept
Meng bloem en zout in de kom van de keukenmachine. Meng de gist met een deel van het water. Doe de olie in de rest van het water. Giet alles op het meel en kneed het met de keukenmachine tot een grote bal deeg ontstaat. Zet de kom afgedekt met een vochtige theedoek op een warme plaats of in een oven van 50 graden. Laat dit ongeveer 45 minuten rijzen.Pizza afmaken
Verwarm de oven voor op 250 graden hete lucht.Hak de broccoli in vrij kleine stukken. Snijd de artisjokkenharten in vieren. Rol het deeg uit op twee siliconen vellen en leg deze op de ovenplaten. Bestrijk het deeg met wat olijfolie. Meng de zure room met de pesto. Verdeel dit over de pizza's. Leg de stukjes broccoli, de stukken artisjokkenhart en de spekblokjes op de pizza's. Zet de pizza's in de oven en laat ze in 25 minuten gaar worden.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.