Sunday, January 30, 2022

Knolselderijsteaks met romescosaus

Een heerlijk vegan hoofdgerecht voor 3-4 personen uit de Jumbo magazine. Wel even geduld. Je kunt er bijvoorbeeld wat gebakken krieltjes en sperziebonen bij serveren.

Ingrediƫnten

  • 1 knolselderij
  • 290 g gegrilde rode paprika in zuur
  • 50 g gezouten amandelen met rooksmaak
  • 1 tl komijn
  • 2 el chili-olie

Recept

Verwarm de oven voor tot 170 °C.
Snijd de jonge worteltjes aan de onderkant er af, boen de knolselderij schoon en dep hem droog met keukenpapier. Prik met een scherp mes ca. 15 keer rondom diep in.
Verdeel 1½ el chili-olie over de knol en zet hem in de ovenschaal. Laat in 3 uur gaar worden in de oven.
Laat intussen voor de saus de paprika uitlekken. Pureer de paprika met de amandelen, de rest van de chili-olie en de komijn met een staafmixer tot saus. Breng op smaak.
Snijd de knolselderij aan tafel in plakken en serveer met de saus.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.