Sunday, August 25, 2013

Dijenvlees in Citroen-Ketjapsaus

En het bijbehorende kipgerecht:

Dijenvlees in Citroen-Ketjapsaus

Serveer dit met het vorige recept en gekookte witte rijst.

Ingredienten:

  • Kipdijenvlees (500-600 gram)
  • 2 uien
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel sherry
  • 2 eetlepels ingemaakte gember
  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 1 eetlepel zoete Chinese sojasaus

Recept:

 Snij de stukken dijenvlees doormidden. Snipper de uien en fruit ze op een laag vuurtje in wat olie tot ze goed glazig zijn. Haal ze uit de pan en zet ze opzij.

Braad de stukken kip aan in de pan met wat olie op hoog vuur en laat ze daarna op een laag vuurtje gaar worden (ongeveer 5 minuten). Rasp de citroenschil (of trek er reepjes van met een zesteur) en pers hem daarna uit. Meng citroensap, citroenrasp, sherry, ketjap, sojasaus en gember met staafmixer of Magic Bullet tot een egale massa. Voeg de gebakken uien en de saus toe aan het vlees als het gaar is en schep het nog even om in de hete pan.

No comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.