Thursday, August 29, 2013

Speklapjes, spitskool en rijst

Gemarineerde speklapjes gekocht in de winkel. Deze kan je goed bakken in de grillpan op een hoog vuur. De grillpan van te voren insmeren met wat (olijf)olie. Vooral niet te lang bakken 7 minuten is genoeg.

De spitskool klein snijden en afspoelen met water. Een scheutje olijfolie in de pan warm laten worden. Dan de spitskool toevoegen. Het is niet erg dat het nog nat is. Dat is juist goed. Goed omscheppen en binnen een minuut of 5 tot 10 is het klaar. Het moet nog wel wat knapperig zijn.

De (Thaise  pandan)rijst heb ik in water gekookt. Anderhalf keer zoveel water als rijst. Als het goed kookt, kun je het nog een paar minuten zachtjes doorkoken en dan in een handdoek gewikkeld afdekken met dekens of kussens. Dan is het ook in 20 minuten gaar. Maar als het daar langer staat is dat ook niet erg.

1 comment:

  1. Persoonlijk vind ik spitskool nog net iets lekkerder als het in boter in plaats van olijfolie gesmoord is.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.