Vandaag wil ik iets groenterigs met komkommer maken. Ik kwam het volgende recept tomaten-komkommer salade tegen op de website van Allrecipes. Ik ga er denk ik een stukje vlees en aardappelen uit de oven.
Aardappel uit de oven.
Neem 1 tot anderhalf kilo aardappel. Bij voorkeur Rosenval, maar in ieder geval stevige aardappels.Snijd ze in stukjes of partjes. Je hoeft ze niet te schillen, maar het mag wel.Rosenval aardappelszijn met schil erg lekker. Leg ze op twee bakblikken. Meng er een beetje olijfolie doorheen. Rosemarijn fijn snijden en er overheen strooien. In een hete oven (225C) in een half uurtje in de hetelucht gaar en knapperig bakken. Het is heerlijk om er nog stukjes ui door te doen, maar pas op deze worden snel te bruin (of eigenlijk zwart). Ook paprikastukjes zijn er lekker door.
Na afloop kan er nog wat zout over, maar als je het goed gekruid hebt hoeft dat niet per se.
Tomaten-komkommer salade.
- 5 el rode-wijnazijn
- 1 el basterdsuiker
- 1 tl zout
- 2 grote komkommers, in dunne plakjes
- 3 grote tomaten, zaad verwijderd en in stukjes
- 1 middelgrote rode ui, fijngesneden
- een handjevol verse muntblaadjes
- 2 el olijfolie
- zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- In een grote kom azijn, suiker en zout vermengen. Komkommer toevoegen en 1 uur laten intrekken. Af en toe roeren.
- Tomaat, ui, munt en olijfolie voorzichtig door de gemarineerde komkommer scheppen. Zout en peper toevoegen.
No comments:
Post a Comment
Note: Only a member of this blog may post a comment.