Thursday, August 29, 2013

Pannenkoeken

Gisteren heeft Zina pannenkoeken gebakken, volgens ons eigen recept. Als de melk zuur is, worden de pannekoeken nog veel lekkerder. Daarna nog  fruitsalade om het toch nog een beetje gezond te houden.

500g of 1 kg meel, bloem of zelfrijzend bakmeel.
Veel melk
4 eieren. (per persoon 1 ei)

Breek de eieren boven de meel en roer het los met de melk. Voeg zoveel melk toe dat het beslag vrij dun is. Bak hiervan pannekoeken.

Gewoon naturel pannenkoeken en...
Kaaspannenkoeken. Doe beslag in de pan. Leg op de helft van de pannenkoek kaas. Als de pannenkoek gaar is, klap je de pannenkoek dubbel.

Spekpannenkoeken. Doe 2 of 3 plakjes ontbijtspek in de pan en gooi er meteen belsag overheen. Bak de pannenkoek aan beide kanten mooi bruin.

Appelpannenkoek kun je op beide manieren maken.

Natuurlijk eten we de pannenkoeken met stroop, jam, of verschillende soorten suiker.

Fruitsalade Twee appels en twee bananen in stukjes in een schaal doen. Een blik fruitsalade laten uitlekken en het sap opvangen. Het blikfruit mengen met het verse fruit en naar smaak wat van het bliksap toevoegen. Dit keer deed ik er wat aalbessen, wat ananas uit blik en een eetlepel Slivowitz (pruimenbrandewijn) bij.

2 comments:

  1. andere manier waarop ik heb geprobeerd om kaaspannenkoeken te maken is door een pannenkoek te bakken en vervolgens kaas op de pannenkoek te leggen en nog eens omdraaien. Hierdoor zou je een pannenkoek moeten krijgen met gebakken kaas erop. Het lukte mij nog niet helemaal. Volgende keer beter!

    ReplyDelete
  2. Volgens mij waren het rode bessen en geen aalbessen. Ook raad aan deze de volgende keer weg te laten.

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.