Sunday, August 25, 2013

Zoetzure Chinese Kool

Zoetzure Chinese Kool

Dit is vagelijk gebaseerd op een recept van internet.

Ingrediƫnten:

  • halve of hele Chinese kool
  • 2 eetlepels zoete chilisaus
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels suiker
  • 2 theelepels maizena
  • 2 eetlepels olie
  • (1 eetlepel sherry)
  • ( bieslook)

Recept:

Was de Chinese kool en snij hem in stukken van ongeveer 3 centimeter. Meng de chilisaus, azijn, suiker en eventueel de sherry en de in stukjes geknipte bieslook. Goed roeren tot de suiker is opgelost.

Verhit de olie in een wok of braadpan, en voeg de kool toe. Twee minuten roerbakken, daarna de saus toevoegen en doorwokken tot de koolblaadjes geslonken zijn. Het vocht binden met wat maizena gemengd met water.

 



1 comment:

Note: Only a member of this blog may post a comment.